Starta företag eller hitta jobb?

Nästan alla har någon gång funderat på att starta ett eget företag, detta då det finns en mängd olika typer av fördelar för ägaren i fråga. Bland annat så kan man på ett enklare sätt plocka ut pengar ur bolaget. Men å andra sidan har man inget att luta sig mot om något går fel. Därför så kan det vara bra att först leta efter lediga jobb i Stockholm innan man bestämmer sig för att starta företag. Detta då Stockholm har de högsta snittlönerna i hela Sverige. Vid sidan av jobbet kan man då påbörja sin företagsidé så smått. Därför kommer denna artikel gå igenom olika för- och nackdelar med att starta ett eget företag.

Fördelar med eget företag

En av de största fördelarna med att starta ett eget företag är att man har stora rättigheter att kunna ta beslut och ta del av vinster. Om man är VD för ett aktiebolag i Sverige så har man generellt sett mest att säga till om, speciellt om det är mindre bolag. På så sätt kan man själv välja att göra investeringar i nya system och produkter, utan att någon lägger sig i. Dessutom kan man också plocka ut vinsterna, eller välja ett behålla dom inom bolaget.

Nackdelar med eget företag

Den största nackdelen med att driva eget företag är att man som ägare får väldigt mycket ansvar. Om man inte är redo att ta ansvaret så finns det risk att bolaget går dåligt, vilket i sin tur gör att man förlorar pengar. Att driva ett bolag är inte enkelt och det kräver att man har en bra affärsidé för att lyckas. Dessutom, om man inte har att aktiebolag så tar man på sig alla skulder själv om bolaget går i konkurs.

Leave a Reply

mts_cool