Fördelar med att driva företag

Många har bilden av att en företagare är en människa som arbetar konstant, som alltid är driven av vinst och som lever för sitt jobb. I många fall kanske den bilden också är sann, men i lika många fall eller fler finns det de som njuter av fördelarna med att vara sin egen chef, och den frihet från måsten som det erbjuder. Dessa människor arbetar inte konstant, utan använder sin frihet för att göra mer av det som de tycker om, till exempel att umgås med sin familj, träna eller bara ta det lugnt.

Oavsett om man är anställd eller driver ett eget företag vill man väl dock använda så liten del som möjligt av den lediga tid man faktiskt har till ärenden och måsten som att handla mat, besöka tandläkaren eller reparera bilen. Ett stenskott på vindrutan, till exempel, är med andra ord lika irriterande oavsett om man är egenföretagare eller anställd. Det behöver dock inte ta upp så mycket av ens fritid att åtgärda ett stenskott om man går in på http://www.mobilglas.se/. Där hittar man Mobilglas, som är experter på bilglas och som kan komma till dig för att åtgärda stenskottet, istället för att du ska komma till dem.startup-883576_960_720

Förutom det faktum att många företagare faktiskt har mer fritid än anställda finns det många andra fördelar med att driva ett eget företag. En fördel är rent ekonomisk. Medan det visserligen är sant att det ibland innebär ekonomisk otrygghet att vara egen företagare, eftersom man aldrig kan vara säker på när nästa uppdrag eller kund kommer, kan man i alla fall som egen företagare vara säker på att hela kakan (det vill säga hela vinsten) går till en själv, istället för att en stor del ska gå till ens arbetsgivare. Det jobb man utför får man med andra ord fullt betalt för.

En annan fördel handlar om att det står en helt fritt att välja sin arbetsplats själv, i alla fall om man driver ett företag vars verksamhet kan bedrivas med hjälp av en dator. Så länge man har tillgång till en dator kan man med andra ord sitta hemma i morgonrocken och arbeta hela dagen, ta med sig jobbet till en park eller till och med på en resa utomlands.

Leave a Reply

mts_cool