Spara tid som företagare med automatiserad avtalshantering

Processen att skapa, förhandla och signera ett avtal tar för företag i genomsnitt mellan 20 och 30 dagar. Även om variationerna mellan företag kan vara stora visar det här att det finns en stor potential att spara tid. Det är värt att överväga plattformar som Precisely för att minska denna tid som spenderas på avtalshantering. Dessutom är det i dagens digitalt uppkopplade värld inte den optimala lösningen att förvara fysiska kontrakt och dokument.

Underskatta inte vikten av tidshantering

Tidshantering innebär att på ett medvetet och kontrollerat sätt planerar tiden som spenderas på specifika aktiviteter. Det handlar om att arbeta smartare och inte hårdare. Bättre tidshantering hjälper dig också att få en bättre balans mellan ditt arbete och privatliv. Ju mer du optimerar företagets tidshantering desto mer kan du öka produktiviteten och uppnå önskade affärsmål. Om du misslyckas och brister i tidshanteringen kan det leda till ett antal negativa konsekvenser:

  • Missade affärsmöjligheter och möten.
  • Bristande fokus på kärnverksamheten.
  • Ineffektiva processer och låg kvalitet.
  • Stress och ångest.
  • Spänningar på arbetsplatsen.
  • Minskad lönsamhet.
  • Obalans mellan arbete och privatliv.

Ovanstående lista visar att det verkligen är värt att investera resurser på att förbättra och finslipa tidshanteringen.

Topp 3 fördelar med bättre tidshantering

Det finns många fördelar med bättre tidshantering som kommer att gynna ditt företag på följande tre sätt:

1. Slutför arbetet i tid – En av de mest uppenbara fördelarna med en bättre tidshantering är att det hjälper dig att slutföra arbetet i tid. Du kommer att kunna hantera arbetsbelastningen på ett effektivare sätt och utföra uppgifterna inom den bestämda tidsramen. Det ger ett professionellt intryck och förväntas av eventuella kunder och affärspartners.

2. Höjer kvaliteten på arbetet – En bättre tidshantering gör att du får mer tid över till att höja kvaliteten och standarden på arbetet. Den extra tiden kan användas till att ge varje uppgift den uppmärksamhet och fokus som krävs för högsta kvalitet.

3. Ökar produktiviteten och lönsamheten – Det kommer säkert inte som en överraskning att en effektiv tidshantering leder till ökad produktivitet och lönsamhet. Ditt företag kommer att kunna utföra fler uppgifter utan att kompromissa med kvaliteten på resultatet. Det kommer att finnas mer tid över till att hantera både brådskande och mindre viktiga uppgifter.

Förbättra tidshanteringen med digital avtalshantering

Tidshanteringen och associerade kostnader kan förbättras stort av att minska tiden som spenderas på att skapa, förhandla och signera avtal. Företagets avtalsbehov kan hanteras helt med den digitala plattformen Precisely. Denna moderna plattform optimerar avtalsprocessen med automation i form av automatiska mallar och godkännandeprocesser. Eftersom att manuellt skapa avtal är ineffektivt och tidskrävande så kommer automatisering att spara in massor av timmar, samtidigt som du får mer pålitliga avtal utan några fel på grund av misstag.

Spara tid med Preciselys smarta funktioner

En annan aspekt av avtalshanteringen där tidshanteringen förbättras avsevärt med Precisely är att alla avtal samlas på en plats. Plattformens molnbaserade arkiv ger dig tillgång till alla avtal var som helst i världen, oavsett tidpunkt på dygnet. Dessutom är gränssnittet användarvänligt och intuitivt för att ge dig en tydlig översikt över avtalens status. Här ser du direkt vilka avtal som väntar på signering, godkännande och förnyelse. Den har även en smart sökfunktion som säkerställer att du hittar specifika avtal du letar efter på nolltid. Som du märker kommer ditt företag att spara tid på varje del i avtalsprocessen.

Leave a Reply

mts_cool