Att låna pengar i företaget

Det kan finnas många anledningar till att man behöver låna pengar i sitt företag – redan från uppstartsfasen kan man behöva ett lån för att få ihop startkapitalet. När företaget sedan är igång är det mycket som kan hända som gör att man har behov av likvida medel som inte finns i företaget, till exempel på grund av att man väntar på betalning av en faktura, eller helt enkelt för att man inte har haft tillräckligt många kunder än.

En av de bästa lösningar för att låna pengar i företaget är så kallad kontokredit. Det innebär att man kommer överens med banken (den bank där man har sitt företagskonto) om ett visst kreditbelopp. Denna kredit kan beskrivas som ett slags stående beviljande av ett företagslån, eftersom man inte får några pengar eller betalar någon ränta förrän man faktiskt använder den. Fördelen med en kontokredit jämfört med ett vanligt företagslån är därför tvåfaldig: dels har man tryggheten att veta att lånet finns tillgängligt precis när man behöver det, dels betalar man bara ränta för den del av krediten man utnyttjar. Man behöver med andra ord inte använda hela kreditbeloppet om man inte vill eller behöver.

Om du vill läsa på mer om olika låneformer för att avgöra vilken som skulle passa ditt företag bäst, ska du gå in på https://www.hittalanet.se/. Där kan du dessutom jämföra olika bankers lånevillkor, för att hitta fram till bästa möjliga alternativ för ditt företags ekonomi.

Leave a Reply

mts_cool