Att tänka på när du startar eget

 


Idag blir det allt vanligare att starta eget företag. Många har drömmar och idéer som de vill uppfylla och att gå sin egen väg genom att starta upp ett företag, själv eller med ett team, har blivit näst intill en trend.
Det finns många fördelar med att starta eget, som att du helt själv bestämmer över din tid, din vardag och dina arbetstider, och kanske är det även därför många väljer just den vägen idag.

Fördelarna är många men självklart finns det även risker och nackdelar med att starta upp ett eget företag, och deIt's been a long day...ssa är viktiga att ha i åtanke när du drar igång. Egentligen är det ganska självklart – du brinner för någonting och är sugen på att starta eget. Så en dag bestämmer du dig för att göra just det – starta eget. Problemet som är det absolut vanligaste, och som ofta uppstår, är att många jobbar för mycket. Eftersom du tycker det är så pass kul så blir det lätt så att du jobbar alldeles för mycket och länge. Det blir svårt att lägga ifrån sig jobbet och kunna få en distans till det. Rätt vad det är så jobbar du 12-timmarsdagar och glömmer att pausa från jobbet, vilket kommer gör att du är helt slut, och det var ju absolut inte tanken när du bestämde dig för att starta eget, eller hur? Därför är det alltså viktigt att tidigt kunna bestämma sig för när du faktiskt jobbar, och när du inte gör det.

Ett bra tips är att distrahera dig med någonting annat så du verkligen kan koppla bort jobbet för en stund. Du kan till exempel sätta på sådan musik som du tycker är avkopplande, titta på en serie du gillar eller varför inte lyssna på en ljudbok? Det finns många alternativ som kan hjälpa dig till avkopplingen. Exempelvis Storytel är en sida som erbjuder tusentals ljudböcker och e-böcker för dig som behöver en stund för dig själv. Här kan det vara skönt att alltid kunna gå in och välja precis vad du vill för att sedan försvinna in i en bok för en stund.

Leave a Reply

mts_cool