Tips när du ska starta eget

Sverige behöver fler företag och företagare. Därför satsas det en hel del resurser från samhällets sida på åtgärder som syftar till att skapa goda förutsättningar för företagande. Om du är arbetssökande, så kan du kolla vad som gäller för starta eget-bidrag 2016. Det är en möjlighet som hjälpt många företagare genom de första, ofta jobbiga, månaderna. Grundregeln är annars att du själv har ansvar för din framgång och att man måste vara beredd att göra det mest själv i början av sin företagarkarriär. I den här bloggtexten ska vi ge några tips på vad det kan vara bra att tänka på i inledningsskedet.

Välj rätt företagsform

De flesta nya företag startar som enskild firma som innebär att det är smidigt att deklarera. I ett aktiebolag delar man inte ekonomi med sitt företag, vilket kan vara en trygghet. Byråkratin runt ett aktiebolag är dock mer komplicerad. Startar du ett företag tillsammans med andra, kan det finnas fler alternativ, till exempel handelsbolag. När du fått igång en lönsam verksamhet, kan det vara smart att lägga så mycket tid som möjligt på det du själv är bra på. Kanske produktutveckling eller att sälja in dina varor eller tjänster. Då kan du antingen anställa eller ta in tillfällig arbetskraft får sådant som du inte har tid med. Sök på Bemanningsföretag Stockholm, om det är där du bor, så hittar du snabbt många alternativ på bemanningstjänster. Just detta med att känna sina styrkor av svagheter är A och Ö inom företagande. Gillar du inte siffror ska du förmodligen delegera ut bokföringen och lägga din tid på något annat.

Young African-American entrepreneur and caucasian colleague analyzing data for new start-up business and market trends in international surrounding. New business concept for young business enthusiasts. Image taken with Nikon D800 and 85mm lens, developed from RAW in XXXL size. Location: Novi Sad, Serbia, Central Europe, Europe

Gör ordentlig research

För många är det något av en dröm att bli sin egen chef och satsa på något som man tror på. Potentialen i att driva ett företag är väldigt stor. våga starta eget och se till att vara väl förberedd innan du gör stora investeringar. Det finns flera myndigheter och organisationer, förutom Arbetsförmedlingen, som kan ge dig värdefulla tips längs vägen. Det administrativa arbetet och många andra arbetsuppgifter är moment som man, i regel, delar med många andra företagare. Inte bara företag i precis samma bransch. Det finns alltså mycket erfarenhet att ta del av. Ofta är det värt att utbilda sig inom områden som försäljning och marknadsföring, eftersom det ger konkreta idéer kring hur man bedömer sina möjligheter och hur man sedan arbetar i praktiken med sådant som marknadsföring och mötesbokningar. Viktigaste av allt är dock affärsidén, alltså tjänsten eller produkten som företaget säljer och de strategier man använder för att ta marknadsandelar.

Leave a Reply

mts_cool